Kook de scheermesjes in gezouten water met citroensap en knoflook. Dat zorgt voor de bitterzure smaak. Kook ze heel kort, maximum 1 minuut, tot ze open staan. Zodra ze open staan zijn ze gaar.
De scheermessen spoelen in koud water om het kookproces meteen te beëindigen. Als ze te lang koken worden ze precies rubber.
Haal het vlees uit de schelpen. Doordat ze gespoeld zijn onder koud water, kunnen de vruchten makkelijk uit de schelpen gehaald worden, omdat ze zo niet meer te heet zijn.
Smelt wat Fama tot hij begint te ‘zingen’ en bak de sjalot, tomaten en een teentje look aan alle kanten met de bieslook (een ander kruid is ook mogelijk). Je mag die al toevoegen want het gerecht gaat zeer snel. Voeg pas op het laatste de vruchten van de scheermessen toe, om te vermijden dat ze rubberachtig worden. Kruid met wat peper.
Doe de vulling in de scheermessen. Leg de scheermessen op wat aluminiumfolie zodat ze niet omvallen. Overstrooi met de Parmezaanse kaas en een beetje olijfolie zodat er een lekker korstje op komt. Zet ze in de oven op 180°C, ongeveer 2 à 3 min.
Voilà in extremis je participe au défi de mai de Recette deCuisine. Ingrédients. Ce sont des blogueurs qui proposent à d'autres blogueurs (ou non) de réaliser une recette sur un thème donné et cela tous les mois
En juillet, l'Escapade en Cuisine avait pour thème Je mets la main à la pâte. Ingrédients. Comme quoi les bonnes recettes font vite le tour de la blogosphère
C'est un délice à déguster sur une tartine avec du sirop de Liège et aussi passé au grill. J'en ai souvent dans mon frigo et je l'ai utilisé dans cette recette pour gratiner mon plat
Pendant ce temps, coupez le Reblochon en dés, le lard en morceaux, égouttez et rincez les champignons, rincez le persil et ciselez-le, épluchez l'ail et émincez-le
Voici une petite entrée que j’avais faite pour le réveillon de Noël, et oui ça date… Mais j’ai pensé qu’elle pourrait vous intéresser pour votre repas de Pâques
Commentaires
Ouvrir session ou Enregistrement pour rédiger un commentaire.