Geheim Familie Recept om lekkere Wafels te Bakken met… Jenever
www.onskookboek.be
www.onskookboek.be
  • Évaluez cette recette !
  • Votre évaluation
Évaluation globale 0 0 évaluations

Ingrédients

  • 1 kg bloem
  • 1750 gr suiker
  • 1750 gr echte boter
  • 16 eieren
  • 14 à 5 zakjes vanillesuiker
  • 1 Borrelglas cognac of jenever
  • 1 Snufje zoutSmelt de boter en de suikers samen in een pan totdat de suiker volledig gesmolten is.
  • 1 Doe dit nu in een andere grote kom. Voeg het zout toe. Voeg nu tijdens het kloppen 1 voor 1 de eieren toe.
  • 1 Voeg de cognac of jenever toe.
  • 1 Zeef als laatste het meel boven de kom en meng verder tot een mooi beslag.
  • 1 Dek de kom nu af met plastic folie en laat het 24 uur rusten.
  • 1 Bak de wafels gaar in het wafelijzer. Mijn wafelijzer is van het merk Fritel en heeft wisselbare platen. Ik bak de wafels op stand 4 à 5 in ca 3.30 minuutjes gaar.
  • 1 Laat ze mooi afkoelen op roosters en breek ze dan in de gewenste hartjes. Bewaren doe je de wafels in een mooi koektrommel.

Instructions

Commentaires

Ouvrir session ou Enregistrement pour rédiger un commentaire.